Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre Sætres syv slag

Sverre Sætres Goro

Sverre Sætres syv slag til jul: Goro
Oppskrift på Goro

Oppskrift på Goro

-
+

Goro

  • 2.00 stk eggeplommer
  • 1.25 dl kremfløte
  • 175.00 g sukker
  • 300.00 g smør, romtemperert
  • 400.00 g hvetemel
  • 0.50 ts kardemomme

Sverre Sætres vri

  • 225.00 g melkesjokolade
  • 1.75 dl kremfløte
  • 2.00 ts cognac
  • 1.00 ts smør
  • 2.00 ss finhakkede mandler

Slik gjør du

  • Visp sammen eggeplommer, fløte, sukker og kardemomme.
  • Bland i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.
  • Sett deigen kjølig i cirka 30 minutter.
  • Form deigen til en tykk leiv, og kjevle denne ut så tynt som mulig.
  • Skjær ut firkanter som passer til gorojernet.
  • Stekes gylne. Ikke legg for mye press på gorojernet, da kan goroen miste formen.

Sverre Sætres vri

  • Lag goro som de klassiske, men kutt dem i to mens de enda er varme.
  • Finhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten og hell den over sjokoladen.
  • Avkjøl massen til 34 ºC. Rør inn romtemperert smør og cognac. Rør inn mandlene til slutt.
  • Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir 1/4 centimeter tykk.
  • Sett massen til avkjøling natten over ved på 12–16 ºC.
  • Ta massen ut av formen og skjær den i firkanter som er like store som goroene. Varm kniven litt i varmt vann og tørk den, så er det enklere å skjære i fyllet.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner