Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre Sætres syv slag

Sverre Sætres sandkaker

Sverre Sætres syv slag til jul: sandkaker
Sverre Sætres oppskrift på sandkaker

Sverre Sætres oppskrift på sandkaker

-
+

Sitronkrem

  • 1.25 dl nypresset sitronsaft
  • 100.00 g sukker
  • 2.00 stk egg
  • 3.00 stk eggeplommer
  • 10.00 g maisenna (1 ss)
  • 80.00 g kaldt, usaltet smør i terninger

Marengs

  • 3.00 stk eggehviter
  • 130.00 g sukker

Slik gjør du

Lag klassiske sandkaker. Pass på at det blir stor nok fordypning i sandkaken til å fylle i sitronfyllet.

  • Visp sammen alt bortsett fra smøret i en kjele.
  • Varm blandingen til kokepunktet, visp hele tiden.
  • La blandingen småkoke i 20 sekunder til den blir tykk og glatt. Rør hele tiden i bunnen av kjelen med en visp slik at den ikke brenner seg.
  • Hell blandingen over i en bolle.
  • Rør smøret inn i den varme kremen med en håndvisp. Det er viktig å røre smøret inn mens det smelter.
  • Fyll kremen i de stekte sandkakene og sett til kjøling.

Marengs

  • Pisk eggehvite og 30 g sukker halvstivt på halv hastighet i kjøkkenmaskin eller med håndmikser.
  • Tilsett resten av sukkeret og pisk marengsen stiv på høy hastighet.
  • Fyll i en sprøytepose og sprøyt marengs på toppen av terten.

Tips

  • Bruk en skibrenner eller lignende til å brenne marengsen lett.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner