Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Montélimar

Sverre Sætres beste oppskrift på karameller

Oppskrift på Montélimar

-
+

Montélimar

  • 250 g ristede mandler
  • 50 g pistasienøtter
  • 75 g makadamianøtter
  • 200 g honning
  • 312 g sukker
  • 100 g vann
  • 65 g glykose
  • 50 g eggehvite
  • 50 g sukker
  • 6 g salt
  • 85 g kakaosmør

Slik gjør du

  • Rist mandler og nøtter lett i ovnen på cirka 170 ºC, til de begynner å få farge.
  • Kok honningen til 125 ºC. Bland sukker, vann og glukose, og kok til 152 ºC.
  • Pisk eggehvite, 50 gram sukker og salt til marengs.
  • Tøm den varme honningen i marengsen.
  • Tøm i den varme sukkerlaken til slutt og pisk til massen blir tykk og seig.
  • Tilsett kakaofettet og rør det godt inn.
  • Rør inn nøttene og ha massen på et bakepapir som er drysset lett med melis.
  • Avkjøl og kutt i biter med en brødkniv.
  • Det er viktig å sage igjennom massen forsiktig slik at du ikke presser nøttene ned i marengsen.

Tips:

Dypp gjerne bitene i mørk sjokolade.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk