Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Sjokoladekarameller

Sverre Sætres beste oppskrift på karameller
Oppskrift på sjokoladekarameller

Oppskrift på sjokoladekarameller

-
+

Sjokoladekarameller

  • 210 g sukker
  • 210 g glykose
  • 30 g saltet smør
  • 3.3 dl kremfløte
  • 90 g mørk sjokolade med 70% kakaomasse

Slik gjør du:

  • Kle en ildfast form med bakepapir.
  • Finhakk sjokoladen og sett den til side.
  • Bland alt bortsett fra sjokoladen i en kjele og kok opp til 116 ºC mens du av og til rører i bunn av kjelen.
  • Tilsett den finhakkede sjokoladen og rør det hele godt sammen.
  • Hell massen i den ildfaste formen slik at den blir én centimeter tykk og sett til avkjøling i romtemperatur.
  • Dagen etter kan den skjæres eller klippes i biter.
  • Pakk karamellene i cellofan og oppbevar dem tørt.

Tips:

Smelt og temperer cirka 300 gram mørk sjokolade. Dypp karamellene i sjokoladen og strø på litt havsalt. Sett til avkjøling til sjokoladen stivner.