Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Sjokoladekarameller

Sverre Sætres beste oppskrift på karameller

Oppskrift på sjokoladekarameller

-
+

Sjokoladekarameller

  • 210 g sukker
  • 210 g glykose
  • 30 g saltet smør
  • 3.3 dl kremfløte
  • 90 g mørk sjokolade med 70% kakaomasse

Slik gjør du:

  • Kle en ildfast form med bakepapir.
  • Finhakk sjokoladen og sett den til side.
  • Bland alt bortsett fra sjokoladen i en kjele og kok opp til 116 ºC mens du av og til rører i bunn av kjelen.
  • Tilsett den finhakkede sjokoladen og rør det hele godt sammen.
  • Hell massen i den ildfaste formen slik at den blir én centimeter tykk og sett til avkjøling i romtemperatur.
  • Dagen etter kan den skjæres eller klippes i biter.
  • Pakk karamellene i cellofan og oppbevar dem tørt.

Tips:

Smelt og temperer cirka 300 gram mørk sjokolade. Dypp karamellene i sjokoladen og strø på litt havsalt. Sett til avkjøling til sjokoladen stivner.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk