Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Taco

Huevos rancheros

Oppskrift på taco med egg

-
+

Bønneblanding

  • 1.00 boks kidney eller svarte bønner i chilisaus
  • 1.00 hermetisk chipotle chili (eller en rehydrert chipotle, se tips)
  • 1.00 ts malt spisskummen
  • 1.00 ts malt koriander

Salsa pico de gallo

  • 4.00 finhakkede modne tomater
  • 0.50 finhakket salatløk (eller gul løk)
  • 1.00 finhakket jalapeño chili
  • 0.25 bunt finhakket koriander
  • saften av 1 lime
  • litt salt

Tortilla med ost

  • 4.00 store, myke maistortillas
  • 80.00 g fast ost, for eksempel blanding av hvit cheddar og parmesan

Slik gjør du

Sil av chilisausen fra bønnene, men ikke kast den. Ha chilisaus, krydder og 1/3 del av bønnene i en blender. Kjør noen runder til det moser seg. Ha blandingen i en kjele og tilsett resten av bønnene. Kok opp forsiktig under omrøring.

Salsa pico de gallo

Bland alle ingrediensene og smak til med salt og lime. Dette er en fersk salsa som skal smake sterkt og syrlig. 1 stor avocado kuttes i terninger.

Tortilla med ost

Sett ovnen på 250 grader overvarme.

Stryk noen dråper olje med en pensel på tortillaene. Sett dem inn i varm ovn noen minutter. Ta tortillaene ut, snu dem, strø over osteblandingen og gi dem noen minutter i ovnen for å smelte osten. Stek ønsket antall egg per person. Legg bønneblandingen, stekt egg, salsa og avocadoterninger på maistortillaen. Server gjerne med ekstra koriander og limebåter. Dette er en taco som trenger kniv og gaffel.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk