Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Terje Ness' sunne kjøkken

Kyllingfrikassé

Oppskrift på kyllingfrikassé av Terje Ness

Oppskrift på kyllingfrikassé av Terje Ness

-
+

Ingredienser

  • 1.00 stk stor kylling/høne
  • 2.00 ts salt
  • 5.00 stk sorte pepperkorn
  • 2.00 stk laurbærblad
  • 1.00 stk stor løk
  • 6.00 stk gulrøtter
  • 1.00 stk stor purreløk
  • 3.00 stk persillerøtter
  • 1.00 stk sellerirot
  • 4.00 ss smør
  • 7.00 ss hvetemel
  • 1.00 pakke persille
  • fløte

SLIK GJØR DU

Ha kyllingen i en stor kjele og dekk den med kokende vann. Ha i salt, pepperkorn og laurbærblader. La kyllingen trekke i circa en time, til kjøttet løsner fra benet. Ta ut kyllingen og sil kraften, kutt grønnsakene i staver og kok dem i kraften til de er møre. Sil av kraften og sett grønnsakene til side.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel, spe med varm kyllingkraft til en halvtynn saus. Smak til sausen med salt og pepper og litt fløte. Plukk bort skinn og ben fra kyllingen, og ha kyllingen i sausen med grønnsakene.

Serveres med kokte poteter og et persilledryss.

Se viner som passer til:

Fugl i Vindatabasen