Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Terje Ness' sunne kjøkken

Kalv entrecôte

Oppskrift på kalv entrecôte av Terje Ness

Oppskrift på kalv entrecôte av Terje Ness

-
+

Ingredienser

  • 180.00 g kalv entrecôte
  • 1.00 stk spisskål i tynne strimler
  • 6.00 stk minigulrøtter
  • hvitløk
  • timian
  • 4.00 stk mandelpoteter
  • 60.00 g usaltet smør
  • 1.00 dl fløte

SLIK GJØR DU

Kjøttet brunes godt på begge sider i olje og smør, salt, pepper, hvitløk og timian i stekepannen. Spar stekesjyen som saus. La kjøttet hvile i fem minutter, stek så i syv minutter på 160 grader i ovnen. Hviles i seks minutter før det skjæres opp.

Kok skrelte poteter til de blir møre. Sil av vannet, og mos for hånd eller i kjøkkenmaskin. Tilsett varm fløte og smør, smakes til med salt og pepper. Smørdamp kålen i to minutter, kok gulrøttene i fire minutter.

Se viner som passer til:

Kalv i Vindatabasen