Oppskrift på rekesuppe
Rekesuppe
- 1.00 l lys kyllingkraft eller vann
- 8.00 stk stilker sitrongress
- 4.00 stk små grønne chili
- 120.00 g galangrot
- 8.00 stk kaffirlimeblader
- 1.00 ss nahm prik pao paste (kan kjøpes på glass eller lages selv, se egen oppskrift)
- reker
- 2.00 ss fiskesaus
- 2.00 ss limesaft
- 0.25 ts sukker
- en liten neve koriander
- cherrytomat
- champignon
Nahm prik pao
- 200.00 g sjalottløk
- 50.00 g hele hvitløk
- 10.00 stk tørket chili med frø, bløtt i vann
- 1.00 ts salt
Slik gjør du:
- Grovkutt sitrongress, sjalottløk, chili og galangarot. Ha det i kyllingkraften/vannet. Kok opp og la det trekke i 15 minutter, sil.
- Tilsett champignon, vårløk og tomat.
- Rett før servering smakes suppen til med fiskesaus og limesaft. Suppen skal smake sterkt, salt og syrlig. Ha i rekene helt til slutt.
- Avslutt med å drysse litt hakket koriander over suppen.
Nahm prik pao paste:
- Bak sjalottløk (45 minutter ) og hvitløk (én time) i ovn til de er myke, på 170 grader. Knus alt i en morter (foodprosessor) til grov paste. Varm opp to dl solsikke olje og ha i pasten, freses i cirka fem minutter, men ikke brunes.
- Ha i én ss hvitt sukker mot slutten. Avkjøl.