Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Blåskjell thai style, Pad hoi maleng phu

Oppskrift på blåskjell thai style

Oppskrift på blåskjell thai style

-
+

Pad hoi maleng phu

  • 2.00 kg blåskjell
  • 3.00 stk chili uten frø (eller ønsket antall)
  • 2.00 stk hvitløksfedd
  • 8.00 cm ingefær
  • olje
  • 5.00 ss østerssaus
  • 0.50 ts sort, grovkvernet pepper
  • 1.00 stk lime
  • 1.00 neve thaibasilikum

Slik gjør du:

  • Knus chili, hvitløk og ingefær i en morter eller hurtigmikser.
  • Rens og vask blåskjellene. Husk å fjerne ødelagte eller knuste skjell.
  • Sett en wok, stekepanne eller stor, vid kjele på sterk varme med litt olje. Tilsett chiliblandingen og fres denne sammen med blåskjellene.
  • Når blåskjellene har åpnet seg, hell østerssausen over og bland godt. Ta pannen av varmen, press limesaft over. Husk at østerssaus blir svært salt dersom den koker.
  • Bland til slutt inn thaibasilikum, og server.