Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Thaiskolen

Chiang mai-curry - Gaeng hanglay

– Beviset på at dette er et av verdens mest komplekse kjøkken

Oppskrift på Chiang mai-curry

-
+

Gaeng hanglay

  • 1.00 stk svinenakke eller svineribbe

Currypaste

  • 10.00 g skrellet hvitløk
  • 7.00 g skrellet ingefær
  • 0.50 ts salt
  • 150.00 g skrellet sjalottløk
  • 80.00 g skrellet hvitløk
  • 60.00 g sitrongresskjerner
  • 75.00 g ristet rekepaste
  • 120.00 g tørket chili
  • litt olje

Krydderblanding

  • 15.00 g spisskummen
  • 10.00 g stjerneanis
  • 20.00 g korianderfrø
  • 5.00 g cassiabark (eller kanelstang)

Øvrige ingredienser

  • 10.00 dl kyllingkraft
  • 3.00 ss søt soya
  • 2.00 ss riseddik
  • 3.00 ss soyasaus
  • 6.00 ss østerssaus
  • 2.00 ss krydderblanding
  • 2.00 ss palmesukker
  • 50.00 g ristede cashewnøtter
  • syltet sjalottløk
  • syltet ingefær

En rik, oljete og kompleks curry fra Nord-Thailand.

Slik gjør du:

 

Currypaste

  • Knus 10 g hvitløk, ingefær og salt i en morter og fres gyllent i litt olje.
  • Lag paste av alle ingrediensene og fres dem gylne i olje, minst fem minutter. Pass på at varmen ikke er for sterk.

Krydderblanding

  • Rist alle krydderne hver for seg i en tørr panne for å få frem aromaene.
  • Avkjøl og knus til pulver.

Øvrige ingredienser

  • Etter at pasten er frest i olje, ha i kyllingkraft og alle de andre ingrediensene. Kok opp.
  • Kutt svinenakke i biter og kok opp i vann for å få ut urenheter. Kast vannet og ha kjøttet i curryen. La curryen småkoke i et par timer til kjøttet er mørt.
  • Serveres med syltet ingefær og løk. Pynt gjerne med strimlet chili og thaibasilikum.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner