Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Thaiskolen

Stekt ris - Khao pad

– Å koke ris kan være vanskelig
Oppskrift på stekt ris

Oppskrift på stekt ris

-
+

Khao pad

  • 500.00 g kokt jasminris
  • 2.00 stk egg
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 1.00 ts karripulver (Madras curry)
  • litt olje til steking
  • 2.00 stk vårløk
  • 1.00 stk chili
  • 1.00 ts sukker
  • 2.00 ss fiskesaus
  • 20.00 stk reker
  • 1.00 stk lime
  • chilipulver

Slik gjør du:

  • Begynn med å frese hvitløk og sjalottløk i litt olje i en varm panne, helst en jernpanne.
  • Ha i karripulver og fres i noen sekunder før du har i eggene. Lag «eggerøre» og stek til den får litt farge. Ha i risen og litt mer olje. Stek risen godt mens du konstant vender med en stekespade.
  • Mot slutten har du i finhakket vårløk, chili og eventuelt andre grønnsaker. Smak til med sukker og fiskesaus. Ha i rekene helt til slutt. Server med en limebåt og chilipulver ved siden av.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner