Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Stekt ris - Khao pad

– Å koke ris kan være vanskelig
Oppskrift på stekt ris

Oppskrift på stekt ris

-
+

Khao pad

  • 500.00 g kokt jasminris
  • 2.00 stk egg
  • 1.00 stk sjalottløk
  • 1.00 ts karripulver (Madras curry)
  • litt olje til steking
  • 2.00 stk vårløk
  • 1.00 stk chili
  • 1.00 ts sukker
  • 2.00 ss fiskesaus
  • 20.00 stk reker
  • 1.00 stk lime
  • chilipulver

Slik gjør du:

  • Begynn med å frese hvitløk og sjalottløk i litt olje i en varm panne, helst en jernpanne.
  • Ha i karripulver og fres i noen sekunder før du har i eggene. Lag «eggerøre» og stek til den får litt farge. Ha i risen og litt mer olje. Stek risen godt mens du konstant vender med en stekespade.
  • Mot slutten har du i finhakket vårløk, chili og eventuelt andre grønnsaker. Smak til med sukker og fiskesaus. Ha i rekene helt til slutt. Server med en limebåt og chilipulver ved siden av.