Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Thaiskolen

Svinespyd - Muu ping

Oppskrift på svinespyd

Oppskrift på svinespyd

-
+

Muu ping

  • 500.00 g svinenakke eller ribbe

Marinade

  • 1.00 ts chilipulver
  • 1.00 stilk sitrongress
  • 2.00 stk hvitløksfedd
  • 3.00 stk korianderrøtter
  • 5.00 ss soyasaus
  • 1.00 ts sukker

Spicy chilisaus

  • 2.00 ts ristet, knust jasminris
  • 2.00 ts chilipulver
  • 2.00 ss fiskesaus
  • 4.00 ss soyasaus
  • 1.00 ts sukker
  • 6.00 ss limejuice
  • salt
  • 1.00 ss finhakket sjalottløk
  • 2.00 ss finhakket koriander

Slik gjør du:

 

Marinade

  • Knus sitrongress, hvitløk, chilipulver og korianderrot. Bland inn soyasaus og sukker. 
  • Kutt kjøttet i passende biter og vend det i marinaden. Stikk kjøttet på spyd og grill det.

Spicy chilisaus

  • Rist risen i en tørr, varm panne til den er gyllen, og gjør det samme med chilipulveret. Knus risen til pulver i en morter. Tilsett chilipulveret, limejuice, salt, sukker og fiskesaus. 
  • Ha i sjalottløk og koriander og server ved siden av spydene.