Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

To for én

Stekt torsk

To retter i én: stekt torsk og plukkfisk
Oppskrift på stekt torsk

Oppskrift på stekt torsk

-
+

Stekt torsk

  • 2.00 ss rapsolje
  • 4.00 porsjoner torsk
  • 2.00 ss saltet smør
  • 1.00 fedd hvitløk, knust
  • salt og pepper
  • 0.50 stk siron

Ertesuppe

  • 3.00 stk sjalottløk, finhakket
  • 2.00 ss saltet smør
  • 5.00 dl h-melk
  • 1.00 Maggi hønsebuljongterning
  • 500.00 g dypfryste erter
  • 2.00 ss dijonsennep
  • 1.00 ts salt
  • pepper, kvernet

Tilbehør

  • 4.00 ss crème fraîche
  • 8.00 ss kokte erter
  • stekte potetskiver
  • 4.00 ss olivenolje

Slik gjør du

  • Krydre fisken med salt og pepper.
  • Varm oljen i en panne.
  • Stek fisken i tre minutter før du snur den og skrur ned varmen.
  • Ha i smør og hvitløk. Øs smøret over fisken i to til fire minutter, til den er ferdig.
  • Press over sitron.

Ertesuppe

  • 
Fres løken raskt i en gryte med smør.
  • Tilsett erter og rør i to minutter.
  • Ha i melken og buljongterningen.
  • Kok i tre til fem minutter.
  • Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  • Smak til med sennep, salt og pepper.
  • Server med stekt torsk, kokte erter, stekte potetskiver og crème fraîche.