Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Tortillas de Masa – Maistortillas

-
+

Tortillas de Masa

  • 300.00 g masa harina
  • 5.00 dl vann
  • ev. litt salt
  • 1.00 ts potetmel om masaen ikke holder godt nok sammen

Slik gjør du

Bland melet (og ev. et par klyper salt) gradvis ut med vann til du har en jevn, fin masse som hverken klisser eller er for tørr. Den er riktig når du kan forme en deigklump til en golfball mellom håndbakene uten å sprekke opp. La den stå i fem minutter og juster med vann om nødvendig. Mengden vann er avhengig av kvaliteten på melet.

Trill små baller av hele deigen, cirka 25–30 gram per stykk gir ti centimeter store tortillas.

Legg ballene under et fuktig håndkle. Varm opp den største stekepannen du har til rett under maks varme. Steketakke er også fint. Press ballene så tynt som mulig ut mellom to lag plast eller bakepapir i tortillapresse eller under en tung kjele.

Ta forsiktig plast/papir av på én side, legg tortillaen i håndflaten. Fjern deretter det andre papiret og legg rett i pannen. Stek til den er akkurat «koagulert», snu og stek litt lenger på den andre siden. Snu den igjen; ideelt sett vil den blåse seg litt opp og er da ferdig.

Stable tortillaene i et kjøkkenhåndkle. De er best varme og nystekte, men tåler også å bli varmet kjapt opp i panne eller på grill et par timer senere.