Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Treningsmat

Kjøttgryte «bourgignon» med grønnsaker og persille

Oppskrift på kjøttgryte «bourgignon» med grønnsaker og persille

Oppskrift på kjøttgryte «bourgignon» med grønnsaker og persille

-
+

Kjøttgryte «bourgignon» med grønnsaker og persille

  • 500.00 g okse høyrygg
  • 1.00 gul løk
  • 1.00 hvitløksbåt
  • 1.00 pastinakk
  • 0.50 sellerirot
  • 1.00 dl kjøttfond
  • 3.00 dl vann
  • 1.00 dl rødvin
  • 1.00 ss hvetemel
  • 6.00 champignoner
  • 2.00 ss hakket persille
  • 1.00 laurbærblad

Slik gjør du

Skjær høyryggen i biter på cirka tre centimeter.  Kutt grønnsakene i terninger.  Hakk løk og hvitløk. Stek kjøtt, grønnsaker og champignoner gyllenbrunt i en gryte. Tilsett løk og hvitløk på slutten og hell over vin, vann og kjøttfond. Legg i laurbærbladet og strø over mel. Kok opp, skru ned varmen og la den småkoke i tre timer. Smak til med salt og pepper og strø hakket persille over toppen.

Se viner som passer til:

Okse i Vindatabasen