Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Trøstemat

Mormors kyllingstek

Trøstemat: Mormors kylling

-
+

Mormors kyllingstek

  • 1 hel kvalitetskylling
  • 1 stk sitron, gjerne økologisk
  • salt og pepper
  • 1 bunt bladpersille

Karamell

  • 1 dl sukker
  • 30 g smør
  • 2 dl god kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • mainsenna til jevning

Slik gjør du

  • Del kyllingen i passende stykker.
  • Salt og pepre.
  • Smelt sukker til lys brunt og rør inn smør. Legg kyllingstykkene i gryten og vend dem i karamellen til de er gylne. Tilsett kyllingkraft og fløte. Ha i halvparten av persillen.
  • Sett på lokk. Skru ned til medium minus temperatur og la småputre i cirka én time.
  • Ta ut kyllingen og dekk til. Skum av eventuelle urenheter og fett som har lagt seg på toppen av sausen og sil. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  • Jevn sausen med litt maisenna. Legg kyllingen tilbake i sausen. Dryss over resten av persillen.
  • Serveres med små poteter, aspargesbønner eller sukkererter og gjerne syltede asier (en slags gresskar) hvis du får tak i det.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner