Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vegetar

Kremet vegetarlasagne

Vegetarmat på menyen
Oppskrift på vegetarlasagne

Oppskrift på vegetarlasagne

-
+

Tomatsaus

  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk stor gulrot
  • 1 stk boks grønne linser
  • 10 stk soltørkede tomater i olje
  • 1 stk boks hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl grønnsaksbuljong / kraft
  • 2 dl melk
  • 1 ts balsamicoeddik
  • salt og pepper

Hvit saus

  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 2 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 30 g cheddar
  • en raus neve frisk oregano
  • salt og pepper

Lasagne

  • Smør til å smøre ildfast form
  • 8 stk lasagneplater
  • 100 g cheddar
  • salt og pepper
  • olje til steking

Slik gjør du:


Tomatsaus

  • Finhakk løk og hvitløk og riv gulroten.
  • Hell av laken på linsene, skyll i kaldt vann, la vannet renne godt av.
  • Del de soltørkede tomatene i mindre biter.
  • Varm olje i en kjele, og stek løken til den er myk og blank.
  • Tilsett hvitløk og gulrot og fres i noen minutter.
  • Ha i linser, hermetiske tomater, tomatpuré, grønnsaksbuljong, melk, balsamicoeddik og soltørkede tomater.
  • La alt småkoke uten lokk i 20-30 minutter til det tykner.
  • Smak til med salt og pepper.

Hvit saus

  • Smelt smøret i en kjele.
  • Tilsett mel og visp det godt inn.
  • Ha i melk og fløte og kok opp under stadig omrøring til du får en glatt og jevn saus.
  • Ta kjelen av kokeplaten og tilsett revet cheddar.
  • Smak til med grovhakket oregano, salt og pepper.

Lasagne

  • Smør en ildfast form med smør.
  • Legg et lag med lasagneplater i bunnen.
  • Fortsett deretter med et lag tomatsaus, etterfulgt av hvit saus.
  • Fortsett slik til all sausen er brukt opp.
  • Topp lasagnen med revet cheddar.
  • Stek i ovnen på 220 grader i cirka 25 minutter.
Vegetarmat på menyen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner