Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vegetar

Vegansk taco

Prøv vegansk taco

Oppskrift på vegansk taco

-
+

Guacamole

  • 2.5 avokado
  • 0.5 busk koriander
  • 1.5 fedd hvitløk
  • chili etter eget ønske
  • lime
  • 1 ss eddik (en hemmelig ingrediens)
  • salt og pepper

Mangosalsa

  • 2 mango
  • 2 lime (saften)
  • 1 busk koriander
  • 0.5 rødløk
  • chili (etter ønske)

Cashewkrem (rømme-erstatning)

  • 1 pakke cashewnøtter
  • 1 sitron (saften)
  • 1 ts eddik
  • 1 finger ingefær
  • salt og pepper

«Kjøttet»

  • chili etter eget ønske
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 1 stk løk
  • 3 stk sopp
  • 2 pakker moste tomater
  • 1 pakke svarte kidneybønner
  • paprikakrydder
  • spisskummin
  • koriander
  • mørk sjokolade

Grønnkålguden

  • 1 pakke grønnkål
  • 0.5 lime (saften)
  • chili (etter ønske)
  • honning/sirup

Søtpotet og rødbeter i båter

  • 2 store søtpotet
  • 1 stor rødbet
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olje
  • lime (saften)
  • soyasaus (en skvett)
  • chili (etter ønske)

Lefser

  • 3 dl linser
  • 1 ts salt

Slik gjør du


Guacamole:

  • Bland avokadoer, en halv busk koriander, et par fedd hvitløk og chili etter ønske.
  • Skvis inn en lime og litt eddik (1 ss, en hemmelig ingrediens)
  • Krydre med salt og pepper.

Mangosalsa:

  • Kutt opp mangoen i små terninger og bland med saften av to lime, en hel busk fersk koriander, en halv finhakket rødløk og fersk chili etter ønske.

Cashewkrem (rømme-erstatning):

  • Bløtlegg en pakke cashewnøtter i varmt vann, minst 30 min.
  • Smak til med sitronsaft, litt vann og kjør i blenderen.
  • Tilsett salt, 1 ts eddik og en finger ingefær. Blend igjen.

«Kjøttet»:

  • Stek litt chili, tre hvitløkfedd og en løk.
  • Hiv oppi tre sopp når det begynner å bli deilig.
  • Tilsett to pakker moste tomater pluss en pakke kidneybønner.
  • Mos dette grovt sammen før du tilsetter to pakker med svarte kidneybønner.
  • Krydre med mye spisskummen, koriander og paprikakrydder.
  • La det putre så lenge som mulig.
  • Ønsker du å være ekstra fancy, så hiver du oppi litt mørk sjokolade på slutten.

Grønnkålguden:

  • Hiv en pakke grønnkål uten stilk oppi en bolle.
  • Skvis en halv lime, hakket chili og litt honning/sirup og salt.
  • Stekes i ovnen til de blir sprø.

Søtpotet og rødbeter i båter:

  • Kutt opp to store søtpoteter og en stor rødbet i terninger, og legg i ildfast form.
  • Hell på marinade av to hvitløkfedd, to ss olje, saften av en lime, en skvett soyasaus og chili etter ønske.
  • Stek på 200 grader til gjennomstekt.

Lefser:

  • Skyll og bløtlegg 3 dl linser i 6 dl vann over natten (minst 6 timer). Hell både vann og linser over i en blender, tilsett 1 ts salt og kjør i vei.
  • (Viktig: Vannet som linsene ligger i, må være med i blenderen, ikke skyll).
  • Blend til det har blitt en jevn masse. Stekes i stekepanne.
Prøv vegansk taco

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk