Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vegetarmat

Norð & natts «Dratt Bete Burger»

-
+

Burger

  • 3.00 kg Rødbeter
  • 3.00 dl epleedikk
  • 6.00 ts salt

Estragonmajones

  • 2.00 egg
  • 2.00 ss eple
  • 1.00 ts salt
  • 10.00 stilker estragon
  • 2.50 dl solsikkeolje

Røde burgerbrød (12 stk)

  • 7.50 dl melk
  • 3.00 dl yoghurt
  • 3.00 ss sukker
  • 2.50 ts salt
  • 1.00 pk gjær, fersk
  • 1.50 kg hvetemel
  • 150.00 g smør, kaldt i terninger
  • 250.00 g rødbetepuré (kokte rødbeter som er kjørt i blender)

Kok rødbetene og riv dem på et godt gammeldags rivjern. Tilsett en god epleeddik og smak til med salt.

Kjør alle ingrediensene til majonesen, utenom olje, i en blender, og spe væsken med olje til den blir tykk som en majones. Sjekk at det er nok salt!

Elt ingrediensene til burgerbrødene sammen i maskin, men ha smøret i til slutt. Elt så med økt hastighet til smøret er blandet inn i deigen. Hev i bollen i 30 til 45 minutter, til den er blitt dobbel størrelse. Del deigen opp, bak ut på silikonmatter og strø sesamfrø på toppen. Stek i ovnen på cirka 225 grader i 10–12 minutter.

Del de ferdige brødene i to og smør begge sider med urtemajones. Legg på salat og revede rødbeter, og topp med karse og ostechips.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner