Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vest for Eggen

Key lime pie

-
+

Key lime pie

  • 1 pakke à 300 g Bixit-kjeks (alminnelig type)
  • 3 ss sukker
  • 100 g smør, smeltet
  • 6 stk lime
  • 2 stk eggeplommer (spar eggehvitene)
  • 2 stk hele egg
  • 1 boks søtet kondensert melk (400 g, eksempelvis Tørsleffs eller Nestlé)
  • 2 eggehviter
  • noen dråper hvitvinseddik
  • 90 g sukker

Kanskje den mest berømte av alle sørstats-dessertene. Den finnes på spisekartet overalt i New Orleans, og er antagelig ikke så Florida-spesifikk som mange tror. Key lime, som er mindre og mer aromatiske enn vanlige lime, vokser i hele regionen, men dessverre ikke i Norge. Vi må ta til takke med limefrukter fra supermarkedet. Det blir sabla godt likevel.

Slik gjør du

  • Kle en middels kake- eller springform med bakepapir i bunnen og langs sidene.
  • Knus kjeks til smuler med kjevle i en plastpose eller i en morter. Bland inn sukker og smeltet smør. Press kjeksblandingen ned i bunnen av kakeformen og klapp til så det blir jevnt fordelt.
  • Riv zest av to lime og press saft av alle sammen. Bland eggeplommer, egg, limesaft, zest og kondensert melk, rør grundig sammen. Hell lime-eggekremen over kjeksbunnen og stek i stekeovnen på 190 grader i åtte–ti minutter. Ta ut og avkjøl.
  • Pisk marengs av eggehvitene med eddik og en tredjedel av sukkeret. Tilsett resten av sukkeret etter to–tre minutter og pisk til det er helt stivt. Dekorer den avkjølte Key lime-terten med marengs, og sett under grillen i stekeovnen i et par minutter, til marengsen har fått fin farge. Avkjøl raskt og server.