Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hamburger

Viltburger med tyttebærchutney og persillerot-coleslaw

Oppskrift på viltburger med småspicy tyttebærchutney og persillerot-coleslaw

Oppskrift på viltburger med småspicy tyttebærchutney og persillerot-coleslaw

-
+

Viltburger

  • 1 kg kvernet viltkjøtt
  • 300 g kvernet svinekotelett
  • 16 g salt
  • 0.6 dl kaldt vann
  • 2 ss potetmel
  • 2 ts grovmalt ristet sort pepper
  • 0.5 ts finmalt einerbær

Spicy tyttebærchutney

  • 1 stk rødløk
  • 0.5 ts flaksalt
  • 2 ss smør
  • 100 g brunt sukker
  • 500 g tyttebær
  • 0.5 stk chili (normalt sterk)
  • 4 ss sherryeddik
  • 0.5 stk Jam frysepulver

Kål og persillerot-coleslaw

  • 200 g kål
  • 1 stk persillerot (liten)
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss salt
  • 100 g Hellmann's majones
  • 1 ss rømme

Resten

  • 8 stk Brioche hamburgerbrød
  • 4 ss smør
  • 1 stk Vestfold/crispisalat
  • 1 stk chips (pose)

Gir 8-10 burgere, på ca. 150 g.

Viltburger

  • Kvern viltkjøttet og grisen på 5 mm i en bolle. Dryss over malte einerbær, salt og grovmalt ristet pepper og kna dette sammen med rene hender/hansker i 40 sekunder. Hell i vannet og potetmelet. Kna videre i 40 sekunder til kjøttet har bunnet opp vannet og potetmelet. Forme 150 grams «kjøttballer». Legg disse på smurt bakepapir og klem de forsiktig ut med en burgerpresse, hånden eller undersiden av en suppeskål. De skal være ca 1,5 cm tykke og 2-3 cm bredere enn briochebrødet.
  • Stek de i panne med smør til de er medium pluss. Snu de gjerne flere ganger for å unngå at de svir seg. Legg de på et brett og topp de med en god skje spicy løk- og tyttebærchutney.
  • Liker du bacon er det også godt i dette smaksmessige praktverket.

Spicy tytingchutney

  • Skrell og skive rødløken i ½ cm tykke skiver. Steke den i smør til den er ganske godt stekt. Dryss over sukkeret, hell på eddiken og den finhakkede chilien. Kok opp, trekk kjelen til side og ha i tyttebæren. Gi det et raskt oppkok.
  • Trekk panna til side og la det avkjøles til ca 40 grader. Rør inn Jam frysepulver til konsistensen blir fyldig som chutney. Hell over i glass og sett kjølig. Holdbart i månedsvis.
  • Smak til med noen dråper Tabasco hvis du vil ha mer fart i den.

Kål og persillerot-coleslaw

  • Finsnitt kålen på mandolin/skarp kniv. Skrell og riv opp persilleroten på den fine delen på svigermorjernet. Ha alt dette i en bolle, dryss over salt og kna det sammen ca. 20 sek.
  • La den stå 10 minutter før det skylles godt i kaldt vann. Smak på kålen, er den veldig salt skylles den en gang til før den klemmes fri for vann.
  • Bland majones, rømme, salt og pepper og vend sammen med kål og persillerot.