Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vinaigrette

Balsamicovinaigrette med sennep og honning

Oppskrift på balsamicovinaigrette med sennep og honning

-
+

Balsamicodressing med hvitløk, sennep og honning

  • 1.00 stk Fedd hvitløk
  • 1.00 ts Dijonsennep
  • 1.00 ts Honning
  • 1.00 stk God klype salt
  • 1.00 stk God klype pepper
  • 1.00 ss God balsamicoeddik
  • 3.00 ss God olivenolje

Denne dressingen blir en tykk, sirupsaktig og ganske stabil emulsjon takket være bruken av sennep og sitron. Både franskmenn og italienere vil nok avskrive den som kjetteri innen dressingfaget, men den runde smaken faller i smak her hjemme.

Knus hvitløken i en liten skål eller et glass med lokk. Ha i salt, pepper, honning, sennep og balsamico. Rør alt godt ut i eddiken før du pisker eller rister blandingen godt sammen med oljen til den blir en tykk og jevn saus. Bland inn i salaten rett før servering.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk