Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vinaigrette

Rødvinsvinaigrette med sjalottløk

Oppskrift på vinaigrette med rødvinseddik og sjalottløk

-
+

Vinaigrette med rødvinseddik og sjalottløk

  • 2.00 ss Rødvinseddik
  • 0.50 ts Salt
  • 1.00 stk God klype pepper
  • 0.50 stk Finhakket sjalottløk
  • 6.00 ss God olje

Det smaker godt å blande finhakket sjalottløk i vinaigretten - et klassisk tilbehør til rå østers, som like gjerne hører til på salaten. Vinaigretter som dette kan også brukes til å marinere kjøtt.

Rør salt, pepper og sjalottløk godt inn i edikken i en liten skål eller et glass med lokk. Pisk oljen inn litt etter litt hvis du bruker en skål, eller ha i alt og rist kraftig til blandingen emulgerer hvis du bruker et glass med lokk. Bland godt inn i salaten rett før servering, eller server ved siden av østers.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk