Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vinaigrette

Rødvinsvinaigrette med sjalottløk

Oppskrift på vinaigrette med rødvinseddik og sjalottløk

Oppskrift på vinaigrette med rødvinseddik og sjalottløk

-
+

Vinaigrette med rødvinseddik og sjalottløk

  • 2.00 ss Rødvinseddik
  • 0.50 ts Salt
  • 1.00 stk God klype pepper
  • 0.50 stk Finhakket sjalottløk
  • 6.00 ss God olje

Det smaker godt å blande finhakket sjalottløk i vinaigretten - et klassisk tilbehør til rå østers, som like gjerne hører til på salaten. Vinaigretter som dette kan også brukes til å marinere kjøtt.

Rør salt, pepper og sjalottløk godt inn i edikken i en liten skål eller et glass med lokk. Pisk oljen inn litt etter litt hvis du bruker en skål, eller ha i alt og rist kraftig til blandingen emulgerer hvis du bruker et glass med lokk. Bland godt inn i salaten rett før servering, eller server ved siden av østers.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner