Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vinaigrette

Vinaigrette med sennep og koriander

Oppskrift på vinaigrette med sennep og koriander

Oppskrift på vinaigrette med sennep og koriander

-
+

Koriander og sennepsvinaigertte

  • 1.00 ts Sennepsfrø
  • 1.00 ts Korianderfrø
  • 1.00 ts Salt
  • 1.50 ts Dijonsennep
  • 1.50 ts Sukker
  • 0.50 ts Sort pepper
  • 2.00 ss Eplesidereddik
  • 8.00 ss Olivenolje eller nøytral olje
  • 2.00 dl Friske korianderblader og stilker

Noen ganger skal dressingen bare være en liten piff til salatbladene; andre ganger kan den være en smaksopplevelse i seg selv. Denne vinaigretten, med sin doble dose sennep og koriander, blir en frisk, grønn saus som kan heve salaten til en hovedrett i seg selv eller serveres over kjøtt og fisk, gjerne grillet.

Skyll korianderbladene godt og tørk vannet av dem.

Legg senneps- og korianderfrø i en liten panne og rist dem på middels varme til sennepsfrøene begynner å poppe. Pass godt på, det går fort.

Knus frøene i en morter.

Ha dem i en større beholder sammen med salt, sukker, dijonsennep, pepper og eddik og rør godt sammen.

Ha i korianderbladene og oljen, og kjør vinaigretten til en jevn, grønn saus.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner