Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vinaigrette

Vinaigrette med sennep og koriander

Oppskrift på vinaigrette med sennep og koriander

Oppskrift på vinaigrette med sennep og koriander

-
+

Koriander og sennepsvinaigertte

  • 1.00 ts Sennepsfrø
  • 1.00 ts Korianderfrø
  • 1.00 ts Salt
  • 1.50 ts Dijonsennep
  • 1.50 ts Sukker
  • 0.50 ts Sort pepper
  • 2.00 ss Eplesidereddik
  • 8.00 ss Olivenolje eller nøytral olje
  • 2.00 dl Friske korianderblader og stilker

Noen ganger skal dressingen bare være en liten piff til salatbladene; andre ganger kan den være en smaksopplevelse i seg selv. Denne vinaigretten, med sin doble dose sennep og koriander, blir en frisk, grønn saus som kan heve salaten til en hovedrett i seg selv eller serveres over kjøtt og fisk, gjerne grillet.

Skyll korianderbladene godt og tørk vannet av dem.

Legg senneps- og korianderfrø i en liten panne og rist dem på middels varme til sennepsfrøene begynner å poppe. Pass godt på, det går fort.

Knus frøene i en morter.

Ha dem i en større beholder sammen med salt, sukker, dijonsennep, pepper og eddik og rør godt sammen.

Ha i korianderbladene og oljen, og kjør vinaigretten til en jevn, grønn saus.