Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Vinaigrette

Vinaigrette med sennep og koriander

Oppskrift på vinaigrette med sennep og koriander

-
+

Koriander og sennepsvinaigertte

  • 1.00 ts Sennepsfrø
  • 1.00 ts Korianderfrø
  • 1.00 ts Salt
  • 1.50 ts Dijonsennep
  • 1.50 ts Sukker
  • 0.50 ts Sort pepper
  • 2.00 ss Eplesidereddik
  • 8.00 ss Olivenolje eller nøytral olje
  • 2.00 dl Friske korianderblader og stilker

Noen ganger skal dressingen bare være en liten piff til salatbladene; andre ganger kan den være en smaksopplevelse i seg selv. Denne vinaigretten, med sin doble dose sennep og koriander, blir en frisk, grønn saus som kan heve salaten til en hovedrett i seg selv eller serveres over kjøtt og fisk, gjerne grillet.

Skyll korianderbladene godt og tørk vannet av dem.

Legg senneps- og korianderfrø i en liten panne og rist dem på middels varme til sennepsfrøene begynner å poppe. Pass godt på, det går fort.

Knus frøene i en morter.

Ha dem i en større beholder sammen med salt, sukker, dijonsennep, pepper og eddik og rør godt sammen.

Ha i korianderbladene og oljen, og kjør vinaigretten til en jevn, grønn saus.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk