Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sandwich på grillen

Grillet ostemørbrød med pulled pork og syltet rødkål

- Dette ossmørbrødet blir ekstremt godt
Oppskrift på grillet ostesmørbrød med pulled pork og syltet rødkål

Oppskrift på grillet ostesmørbrød med pulled pork og syltet rødkål

-
+

Ostesmørbrød

  • 8.00 stk skiver brød av ønsket type
  • 1.00 stk potte fersk koriander
  • 16.00 stk skiver Jarlsberg-ost
  • saltet smør (til pensling)

Syltet rødkål

  • 0.20 stk hode rødkål
  • 1.00 ss salt
  • 1.00 ss sukker
  • 1.00 dl eddik
  • 2.00 stk røde chili
  • ingefær

Pulled pork

  • 400.00 g pulled pork (svinenakke)
  • 3.00 stk fedd hvitløk
  • 1.00 dl soyasaus
  • 1.00 ss eddik
  • 1.00 ss kajennepepper
  • 100.00 g havsalt

Slik gjør du

  • Pensle brødskivene med romtemperert smør på den ene siden (den som skal grilles).
  • Snu brødskivene og legg på to skiver Jarlsberg-ost.
  • Sil av all juice fra kålen og spre den utover brødet.
  • Fordel pulled pork.
  • Grovkutt korianderen og dryss den over.
  • Legg to skiver Jarlsberg-ost på toppen.
  • Legg sammen brødskivene og grill sandwichen i pressgrill eller grillpanne i 3-4 minutter.
  • Hvis du ikke har pressgrill: Stek sandwichene på medium varme i en stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider. Hvis du ønsker det, kan du avslutte med å varme sandwichene i ovnen i 180 grader i 2 minutter.

Syltet rødkål

  • Finkutt chili og ingefær.
  • Ha chili, ingefær, eddik, sukker og salt i en blender og kjør til alt er mikset godt sammen.
  • Kutt kålen i så tynne strimler som du klarer.
  • Legg den kuttede rødkålen i et norgesglass og hell laken over.

Pulled pork

  • Bruk svin av ønsket type. Det beste er å velge svinenakke, forbi det høye fettinnholdet gir mye smak.
  • Salt kjøttet godt med havsalt og la det ligge kjølig i 4-5 timer.
  • Fjern saltet og legg kjøttet i en ildfast form. Hell over vann til det nesten når kanten. Dekk så hele formen godt med aluminiumsfolie og la den stå i ovnen på 120 grader. Sjekk med jevne mellomrom. Når kjøttet er mørt og faller fra hverandre, er det ferdig. Beregn 4-5 timer.
  • Mens du venter på kjøttet, kan du hakke hvitløk og kjøre den sammen med eddik, soyaolje og kajennepepper i en blender. Miksen er ferdig når den har en glatt konsistens.
  • Kjøl kjøttet ned til romtemperatur. Riv det fra hverandre og bland det med kryddermiksen.