Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sandwich på grillen

Grillet ostesmørbrød med kylling, hjertesalat og aioli

Oppskrift på grillet ostesmørbrød med kylling, hjertesalat og aioli

Oppskrift på grillet ostesmørbrød med kylling, hjertesalat og aioli

-
+

Ostesmørbrød

  • 8.00 stk skiver brød av ønsket type
  • 300.00 g revet kylling
  • 16.00 stk skiver Norvegia-ost
  • 2.00 stk hjertesalat
  • saltet smør (til pensling)

Aioli

  • 1.00 stk egg
  • 2.00 ts dijonsennep
  • 1.00 ts salt
  • 0.50 dl ferskpresset sitronjuice
  • 1.00 ss kaldt vann
  • 1.00 stk fedd hvitløk
  • 3.00 dl nøytral olje (gjerne solsikkeolje)

Slik gjør du

  • Del hjertesalatene i to og legg dem på grillen med snittsiden ned. Grill dem godt. (Hvis du ikke har grill, kan salaten grilles i grillpanne eller i stekes i stekepanne.)
  • Kjøl ned salatene og kutt dem i røffe biter (cirka 1x1 cm). Rør sammen salat og aioli.
  • Pensle brødskivene med romtemperert smør på den ene siden (den som skal grilles).
  • Snu brødskivene og legg på to skiver Norvegia-ost. Spre hjertesalat-miksen utover.
  • Legg på revet kylling. Bruk gjerne konfitert kylling. Man kan også steke et kyllingbryst eller bruke bakte kyllingrester. Dra kjøttet litt fra hverandre, så det blir pulled kylling.
  • Topp det hele med to skiver Norvegia-ost.
  • Legg sammen brødskivene og grill sandwichen i pressgrill eller grillpanne i 3-4 minutter.
  • Hvis du ikke har pressgrill: Stek sandwichene på medium varme i en stekepanne med smør til de er gyldne på begge sider. Hvis du ønsker det, kan du avslutte med å varme sandwichene i ovnen i 180 grader i 2 minutter.

Aioli

  • Skrell hvitløk, press 0,5 dl juice ut av sitronen og ha alt utenom olje i et høyt beger. Bruk stavmikser til å blande alt. Spe forsiktig med olje til alt binder seg til en majones.