Festkaken til nyttårsaften

Tekst
Den hvite salutten. Få oppskrift på Sverre Sætres lime-ostekake til nyttårsaften.

Den hvite salutten. Få oppskrift på Sverre Sætres lime-ostekake til nyttårsaften.

La salutten komme fra nyttårskaken på årets siste dag.

Dronning Marie Antoinette var nok ikke veldig solidarisk overfor de sultende demonstrantene i gatene i Paris. Men det er enighet nå om at hun ikke sa at de bare kunne spise kake i stedet for å bråke med alt dette brødet.

Søtt nytt år. Konditor Sverre Sætre gir deg kakevalget mellom hvitt håp og mørk nytelse!

Oppskrift på Sverre Sætres lime-ostekake her

Og litt under 200 år senere, før misforståelsen om Antoinette var avdekket, laget den unge franske konditoren Gaston Lenôtre en fantastisk sjokoladekake og kalte den opp etter den samme plassen.

Sverre Sætre har hentet sjokolademoussen i den ene av nyttårskakene fra Lenôtres kake.

 

Yin og yang

Det er mye vi kan sende til værs litt utpå nyttårsaften. Litt for dyr champagne, fargesprakende fyrverkeri eller uløselige nyttårsforsetter.

– Jeg syns det blir litt stas med en ordentlig kake på nyttårsaften, sier Sverre Sætre.

Den mørke nyttårsnatten. Prøv Sverre Sætres sjokoladekake til nyttårsaften.

Oppskrift på Sverre Sætres sjokoladekake her

Begge disse kakene kan fungere fint som dessertkaker på årets siste dag. Og begge kan lages en dag i forveien.

Den mørke sjokoladekaken, som er nødt til å ha ordentlig god, mørk sjokolade, går også fint til konjakken og sigarene. Den snøhvite limekaken kan man fint smugåpne champagneflasken til.

– Jeg har valgt meg to ganske forskjellige, men fine festkaker. Man får velge seg om det passer med yin eller yang på nyttårskvelden. Eventuelt får man spandere på seg begge to, sier han.

 

Fakta: Festkakepynting

Hold det enkelt. Ikke fyll toppen med pynt. Hold kremen inne i kaken.
Bruk noe av det kaken er laget av. Vaniljestang, kanelstang, stjerneanis, nøtter, bær, tørket eller fersk frukt.
Lag marsipankuler og rull i farger som passer. Bruk spiselige blomster, pikekyss, eller julekjeks.
Smelt sjokolade og drypp i mønster på et bakepapir, la det stivne og løft forsiktig av.

Les mer om mat og vin på Smak.no

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk