Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

God vin til norske jordbær

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Søt, søtere. Moscato og brachetto er viner som passer godt til norske bær.

Søt, søtere. Moscato og brachetto er viner som passer godt til norske bær.

Ingen sommer uten norske bær og søte bobler fra Piemonte.

Av og til byr naturen på fullkommen symbiose på tvers av landegrenser. Moscato-druene viser sin finesse og aromatiske frukt i ferske viner med god syrestruktur. Med lav alkohol og sødme som modne, norske jordbær, blir de beste vinene fra appellasjonen Moscato d’Asti den soleklare jordbærfavoritten.

Moscato-druene høstes når druens naturlige sødme og syre harmonerer perfekt. Gjæringen i lukkede ståltanker holder på kullsyren som dannes under gjæringen, slik at vinen får en lett perlende stil. Produsentene tapper bare nye flasker når de få en ny ordre, slik at vinene alltid holder seg friskest mulig.

Duft av ferske jordbær, bringebær, roser og vanilje – rosa, fruktig, søt og boblende på smak. Slik kan brachetto, en av Piemontes mest særegne druer karakteriseres. Den vokser bare i Piemonte og brukes tradisjonelt til å lage en søt og lett musserende dessertvin med lav alkohol. Den perlende rosa vinen er et perfekt følge til bringebær- og jordbærdesserter, men passer også godt til lys sjokolade eller andre sommerlige fruktdesserter. (Vilkår)