Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
God rosévin er et godt følge til mat. Særlig da til buffeter, tapasbord, salater og retter med enten fet fisk eller kaldt kjøtt.

God rosévin er et godt følge til mat. Særlig da til buffeter, tapasbord, salater og retter med enten fet fisk eller kaldt kjøtt.

Kjølig klima ga de beste rosévinene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

I 2022 kom de beste rosévinene fra England og Tyskland.

Tenker du at rosévin fortsatt er en nymotens greie og ikke noe for deg? Da kan du tenke om igjen. Rosévin har mest sannsynlig lengre historie enn både rødvin og hvitvin. Nesten all vin laget for noen tusen år siden var en blanding av røde og grønne druer.

I tillegg er en virkelig god rosévin et godt følge til mat. Særlig da til buffeter, tapasbord, salater og retter med enten fet fisk eller kaldt kjøtt.

Rosa