Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Min favoritt fra Provence har mer kjøtt på bena enn konkurrentene, skriver Merete Bø.

Min favoritt fra Provence har mer kjøtt på bena enn konkurrentene, skriver Merete Bø.

Meretes utvalgte: Rosa sommerminner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Lengter du tilbake til sommerens ferie i Provence?

Kjent for lyse og lette nesten nøytrale roséviner har Provence i Sør-Frankrike blitt en av de viktigste leverandørene til rosévintørste nordmenn. Men min favoritt fra Provence har mer kjøtt på bena enn konkurrentene. Sånn sett passer den kanskje enda bedre ut på sensommeren.

Bandol er ikke blant de Frankrikes mest kjente vinområder, men ligger langs middelhavskysten øst for Marseille ikke langt fra byen Cassis. Kanskje det er grunnen til at man kan finne virkelig flotte viner her til en ganske så pen pris.

Familien Bunan er i dag blitt områdets største produsent. Selskapet ble startet i 1961 av brødrene Paul og Pierre Bunan da begge ble forelsket i den pittoreske vinregionen, og drives i dag av Pauls sønn Laurent. Vinmarkene dyrkes etter biodynamiske prinsipper, og produksjonen består utelukkende av rødvin i tillegg til glimrende roséviner.

Deres rosévin fra Moulin des Costes består av 36 prosent mourvedre. I tillegg er det blandet inn 25 prosent grenache og 39 prosent cinsault.

Perfekt sammen med lyst kjøtt og tapasbord. I tillegg er vinen inne i hyllene på samtlige pol i Norge. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.