Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Meretes utvalgte: Amerikas beste zinfandel

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

En delikat zinfandel høres ut som en av vinverdenens største motsigelser. Men den finnes, tro meg, og den er ypperlig til grillmaten.

I en garasje i studentbyen Berkeley i California lager Chris Brockway og hans Broc Cellars Amerikas mest delikate zinfandel.

Opprinnelig kommer Brockway fra Nebraska, og han laget sitt første fat med vin i 2002 etter endte vinstudier ved University of California. Nå er hans viner ettertraktede over hele USA, men noen få flasker har også funnet veien til Norge.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Vinserie:Meretes utvalgte

Av dem er hans Vine Starr Zinfandel en vin utenom det vanlige, som viser druen zinfandel på en ny måte. Med sin florale og bærpregede duft og delikate kjøttfulle frukt samt lave alkohol minner den lite om de fleste andre vinene laget av druen.

Målet er å lage viner som i gamle dager; druene blir fottråkket og spontanfermenterte i gamle trefat. Den årlige produksjonen er på 35.000–40.000 flasker vin i året, fordelt på 15 varianter. Brockway eier ingen vinmarker selv, men kjøper druer fra kjølige områder som Sierra Foothills, Mendocino, Anderson Valley og Alexander Valley.

Broc Cellars zinfandel passer supert sammen med marinert svinekjøtt fra grillen eller bålet.

* (Vilkår)