Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Gabriele Graia og Piero Incisa della Rocchetta (til høyre) i laboratoriet på Bodega Chacra. Rocchetta kommer fra en privilegert bakgrunn og kunne gjøre som han ville. En alvorlig ulykke fikk ham til å tenke helt nytt om vinmakeri.

Gabriele Graia og Piero Incisa della Rocchetta (til høyre) i laboratoriet på Bodega Chacra. Rocchetta kommer fra en privilegert bakgrunn og kunne gjøre som han ville. En alvorlig ulykke fikk ham til å tenke helt nytt om vinmakeri.

– Gjør du ting for penger, ender du alltid opp med å kutte hjørner. Det skaper aldri kvalitet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Etter å ha falt ned i et vinfat og sittet i rullestol i seks måneder, lærte Piero Incisa della Rocchetta å gå sine egne veier.

Landskapet i Patagonia sør i Argentina ser nesten mer ut som Norge enn et tradisjonelt vindistrikt. Her er det snøkledde fjell, isbreer og dype skoger.

Det hindret ikke Piero Incisa della Rocchetta å flytte fra en av Italias mest berømte vingårder i Toscana til et mer eller mindre uoppdaget terroir på den sørlige halvkule.