Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Polets 20 beste marsnyheter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Nykommere. Vin fra Hellas og Tsjekkia er blant de beste nyhetene på Polet i mars.

Nykommere. Vin fra Hellas og Tsjekkia er blant de beste nyhetene på Polet i mars.

Vin fra Kreta, Sveits og Tsjekkia? Dette er de 20 beste vinnyhetene på Vinmonopolet i mars.

Med 982 nyheter i Polets bestillingsutvalg og 68 nyheter i hyllene – i tillegg til de årgangene som har skiftet årgang – har vi i løpet av februar testet rundt 1100 viner.

Blant dem har vi plukket de 20 beste kjøpene.

Klassisk mot nytt

I tillegg til fantastiske vinklassiskere – produsenter som Angerville, Henriot, Robert Weil, Weinert og Nervi, som nærmest alltid leverer – er de mest spennende nyhetene i mars å finne langt utenfor den klassiske allfarveien.

For hvem har et forhold til druen plyto fra Kreta? Eller petite arvigne fra Sveits? For ikke å snakke om pinot noir fra Tsjekkia?

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Dette er alle gode vinnyheter som blir lansert på Vinmonopolet i mars. Og som står fremst i den kvalitative rekken av nye viner fra vinland man ikke har et sterkt forhold til her hjemme. Stadig flere viner som imponerer, kommer fra «nye» vinland som er verdt å bli bedre kjent med.

Godt hyllenytt

Blant de nye hyllevinene i mars er Zind-Humbrechts riesling fra grand cru-vinmarken Brand det aller beste kjøpet. Til knappe 300 kroner får man da altså Alsace sin beste vinprodusent, som har laget en magisk flott riesling som nærmest blir å finne i hyllene på alle polutsalg.

Det samme gjelder en strålende og moden cahors fra 2004 fra sørvest i Frankrike, laget av druen malbec. Den trenger mer tid enn de fleste viner til å modnes, og denne er perfekt å drikke nå. Polets satsingsområde i mars er viner fra Alsace i Frankrike, Fara og Valtellina i Nord-Italia og Wairarapa på New Zealands nordøy.

Mens sistnevnte bød på mange overeikede og kjedelige rødviner, var det mye godt fra Valtellina. Blant dem er den delikate rødvinen fra Nino Negri et lite røverkjøp til 150 kroner. (Vilkår)