Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Fruktige sommerbobler. Hardangergutane Solglimt Eplesider, Elmsfeuer Rabarber Sec, Bringebærlandets Musserende, Apal Sideri Sølvsider, Pommus Boblende Æbler, Eik & Tid Sider, Attåt Sider Eple og Bringebær.

Fruktige sommerbobler. Hardangergutane Solglimt Eplesider, Elmsfeuer Rabarber Sec, Bringebærlandets Musserende, Apal Sideri Sølvsider, Pommus Boblende Æbler, Eik & Tid Sider, Attåt Sider Eple og Bringebær.

Test av fruktvin og sider fra Norden

Tekst

Vil du få varsel hver gang Trine Wiik-Lehmann publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fruktvin er perfekt på varme sommerdager.

Sommer er tiden for frukt og bær - også i glasset. Fruktvin og sider fra Norden lanseres i basisutvalget til Vinmonopolet i juli, og her er det også fortryllende bobler.

Vårt kjølige klima med lange, lyse dager er perfekt for å få frukt og bær av topp kvalitet og med et naturlig høyt syrenivå gir det ofte flotte musserende viner.

Begrepene fruktvin og sider går litt om hverandre og samme produktet kan ofte kalles begge deler. I Norge har vi ikke noe regelverk for sider (bortsett fra i Hardanger) så vin laget på eple trenger ikke nødvendigvis å bli definert som sider.

Fruktvin er et produkt laget av fermentert frukt hvor produksjonsmetoden tilfredsstiller kravene for vin. I noen land kan det være alkoholnivået i produktet som avgjør om produktet kalles sider eller fruktvin.

Lages som champagne

Både Bringebærlandets Musserende, Elmsfeuer Rabarber Sec og Pommus Boblende Æbler er musserende fruktvin som er laget med tradisjonell metode noe som vil si at de er laget på samme måte som champagne hvor vinen ettergjærer på flaske. Mens Hardangergutane Solglimt Eplesider, Apal Sideri Sølvsider og Eik & Tid Sider er sidere som har noe ulik produksjonsmetode.

Bringebærlandet var de første i Norge til å lage vin av Bringebær og har på få år utmerket seg med produkter av svært høy kvalitet. Musserende Bringebær er klokkeren i duften med flott konsentrasjon og nydelig smak av bringebær.

En perfekt sommerlig aperitiff.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.