Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

20 overnatter i kø: kan tjene 150.000 kroner på én flaske vin

Tekst

For selv om prisene på vin fra Burgund har steget betraktelig de siste årene, er prisene i Norge lave i forhold til utlandet.

Utenfor Polet på Aker Brygge i Oslo overnatter 20 personer for å komme først i køen når Polet i morgen tidlig åpner dørene til årets slipp av vin fra Burgund. På tjenesten Mitt Anbud ligger det annonser som etterspør folk som er villige til å ligge i kø. Hva er det med disse vinene som gjør at flere og flere sover ute i minusgrader for å bruke betraktelig mye penger på noen flasker vin?

Les vår anmeldelse av over hundre viner på burgundslippet her

Vi har analysert årets burgundslipp og laget en oversikt over hvor fordelingen av de mest ettertraktede flaskene er best, hva prisstigningen har vært siden slippet av 2012-årgangen i 2015 og hva prisen på de mest ettertraktede vinene ligger på i det åpne markedet rundt om i verden.

2012 var også en strålende årgang i Burgund, og kan på mange måter sammelignes med 2016 som selges nå. Dette var prisene når 2012 ble sluppet for salg i februar 2015.

Fordelingen av flaskene fra Burgund er tyngst på Østlandet og på Aker Brygge-Polet. Men det hindrer ikke folk å stille seg i kø både i Bergen, Sandefjord og på Hamar. Bor du nord for Trondheim må du derimot benytte nettbutikken eller sette deg på flyet.

De mest ettertraktede vinene er også de dyreste. Dette er også vinene der det er størst differanse på pris mellom Norge og andre land.

Her er anmeldelse av over 100 viner som slippes i morgen:

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.