Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Anmeldelse av 900 vinnyheter

Tekst
Vi har testet 900 vinnyheter som lanseres i morgen tidlig på Polet.

Vi har testet 900 vinnyheter som lanseres i morgen tidlig på Polet.

Vi har testet 900 av vinnyhetene som som lanseres på Vinmonopolet i morgen tidlig. Mange ferske sommerviner er blant høydepuktene.

Maimåned byr på et av årets største slipp på Vinmonopolet. Hele 1200 nyheter lanseres i alle kategorier. Av dem har vi smakt 900 vinnyheter og årgangsendringer, sånn at du skal kunne velge de beste til sommerfesten og til nasjonaldagen.

Rosa vår

Hovedsakelig er mai en hvit og rosa måned, hvor de fleste lanserer lette og ferske hvitviner og roseviner. Høydepunktene ligger også i disse to kategoriene i tillegg til en rekke gode musserende viner. Særlig er det verdt å merke seg at de beste og mest ettertraktede rosevinene slippes i morgen, og flere av dem står i fare for å bli fort utsolgt som vanlig. Så her gjelder det å være tidlig ute for å sikre seg sommebeholdningen.

Røde høydepunkt

Blant rødvinene så er det Beaujolais, Piemonte og USA som skiller seg med de beste nyhetene. Særlig er det flere lette og delikate nye ferske pinoter fra sistnevnte land som utmerker seg. Produsenter som Bondonio, Ioppa, Burlotto, Cappellano og Aldo Conterno fra Piemonte og Tyler, Anthill samt kometen Jamie Kutch fra California er gode navn blandt rødvinsnyhetene. Samt produsenter som Guy Berton, Thivin, Foillard og Lapierre som kommer med ferske og sommerlette rødviner fra Beaujolais.


Her finner du anmeldelse av mainyhetene(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.