Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstens beste vinnyheter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Blant 1000 smakte vinnyheter i september, er dette de 22 beste kjøpene.

September er tradisjonen tro et av de aller største slippene av nyheter på Vinmonopolet. Det er over 1550 nye varer på Polet fra fredag 6. september. Mange av de ferske vinene fra fjorårets årgang blir å finne i hyllene for første gang. Tysklands viner er blant de mest spennende, og da ikke bare de tørre grosses gewächs-vinene, men også søte og modne rieslinger som viser hvor fantastisk lagringsvennelige disse vinene er, som Eberbachs og Nick Weis henholdsvis 25 år og 15 år gamle auslese. Eller Kellers ferske og superfriske auslese fra 2018.

Les test av rundt 1000 nye viner på Polet i september her

I tillegg til riesling utmerker Tyskland seg med en rekke gode nyheter på rødvinsfronten laget av druen spätburgunder, som er tysk for druen pinot noir. Tysk rødvin er kanskje et ukjent blad for de fleste, men desto større grunn er det å få med seg de lekre utgavene fra Julia Bertram fra Ahr og Tomislac Markovic fra Baden. Begge er i tillegg nykommere på det norske markedet. Det samme gjelder Bernhard Huber og Knewitz som begge slipper to strålende chardonnayer som også kan ta opp konkurransen med mer kostbare burgunderne. Men mye godt fra Tyskland til tross, slippets beste hvitvin kommer uten tvil fra spanske Dominio del Aguila, dessverre kommer det bare 29 flasker til landet, men denne unike vinen laget av druen albillo må være Spanias beste hvite vin.

Rimelig argentiner

I Polets hyller er det derimot lengre mellom godbitene. Og to av de tre som utmerker seg finnes i et svært så begrenset antall flasker på rundt 120. Skulle du være så heldig å sikre deg Lopez de Heredias perfekt modne rødvin fra 1995 eller Telmo Rodriguez La Tabuerniga fra Rioja, er disse noen av de beste kjøpene man noensinne har kunnet gjøre i Polets hyller.

Blant hyllenyhetene er det også verdt å trekke frem den ferske, tåkete og naturlig musserende Belfi Naturalmentefrizzante laget av proseccodruen glera. En perfekt vin for alle som er lei den kommersielle proseccoen.

Slippets beste rimelige kjøp er det argentinske Weinert som står for, med sin rødvin Pedro del Castillo. Dette er et strålende kjøp til 135 kroner som man sjelden opplever maken til.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.