Tollerne ved Svinesund gjorde et av tidenes største amfetaminbeslag i Norge da de fant mellom 100 og 110 kilo amfetamin i et vogntog i januar.

Narkotikaen ble funnet i flere gamle reservehjul på et vogntog lastet med bananer, melder NRK. Beslaget er større enn alle amfetaminbeslag i fjor til sammen.

– Dette er et stort beslag uansett hvordan du regner, over 100 kilo amfetamin i norsk målestokk er mye, sier politiinspektør Einar Aas, som leder Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet.

Fire personer, den nederlandske sjåføren og tre menn fra Litauen, er fengslet i saken, som så langt har vært holdt hemmelig.

– Norsk politi samarbeider med hollandske politimyndigheter og Europol, og det er foretatt både ransakinger og avhør i Nederland, forteller Aas.

– Vi mener litauerne utgjorde mottaksapparatet.

Etter det NRK erfarer er den antatte hovedmannen fortsatt på frifot og befinner seg i utlandet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Vi opplever et krevende trusselbilde

Derfor er ikke dramatikken over for Hellas

Skal ha hvitvasket 136 millioner kroner