Investor og milliardær Kjetil Holta (44) tok pengene ut av banken i frykt for at banksystemet skulle kollapse. Nå har han fått tilbake troen på at ting vil normalisere seg, skriver Dagens Næringsliv.

Da Kjetil Holta i april ifjor solgte den tradisjonsrike industribedriften Tinfos til det franske industrikonsernet Eramet fikk han 1,7 milliarder kroner i kontanter og 800 millioner i Eramet-aksjer.

-Enestående
Salgsgevinsten ble bokført i fjorårsregnskapet til Holtas investeringsselskap Holta Invest as, som kunne legge frem et overskudd før skatt på 1.794 millioner kroner.

- Det var et fantastisk år, helt enestående egentlig. Det vil ta mange år før vi kan matche et sånt år, sier Kjetil Holta til DN, og trekker frem at Holta Invest fikk mye mer for Tinfos enn de hadde håpet.

Mindre frykt
Fem måneder etter salget av Tinfos, skyldte kredittkrisen innover verdens finansmarkeder, og Holta trakk rundt 1,4 milliarder ut av norske banker. Pengene ble i stedet gitt i lån til norske kraftselskaper.

Les også: Ble bank selv
- Dette er skremmende

Nå har han fått tilbake troen på blant annet aksjer igjen.

- Hehe, frykten for bankenes kollaps er ikke like stor lenger. Vi var usikre på aksjemarkedet i begynnelsen, så vi valgte heller å gå inn i selskapsobligasjoner. Vi er optimistiske. Vi tror krisen mer eller mindre er over. Det kommer nok til å gå opp og ned fremover, men vi har begynt å kjøpe aksjer. Vi har troen på det, sier Holta til DN.

Holta sier til Finansavisen at de hovedsakelig har fokus på norske blue chips, og at de blant annet har kjøpt Telenor, Norsk Hydro og Schibsted.

Totalt skal Holta i år ha puttet rundt 500 millioner kroner inn i aksjemarkedet.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.