I en TV-tale til nasjonen fredag beklaget han imidlertid den «frustrasjonen og forvirringen» saken har ført til. Dagen før avgjorde landets høyesterett at Zuma, som også er leder i regjeringspartiet ANC, må betale tilbake penger som er blitt brukt på oppussingen.

Les også: Zuma må betale tilbake penger brukt på privatbolig

Oppussingen av eiendommen Nkandla kostet 216 millioner rand i 2014, om lag 200 millioner kroner. Privatboligen har blant annet med svømmebasseng og amfiteater, innhegning for storfe og en hønsegård. Zuma brukte delvis egne midler på oppussingen, men 133 millioner kroner av beløpet anslås å ha vært statlige midler.

Zuma sier han vil betale tilbake en andel av pengene og rette seg etter dommen.

I høyesterettskjennelsen som dommer Mogoeng Mogoeng leste opp torsdag, heter det at Zuma «unnlot å opprettholde, forsvare og respektere grunnloven». Størrelsen på de statlige midlene som ble benyttet skal fastsettes innen 60 dager, heter det i kjennelsen. Retten gir deretter Zuma 45 dager på seg til å betale tilbake pengene.

Opposisjonen i landet var lite fornøyd med Zumas forsvarstale. Opposisjonsleder Mmusi Maimane kalte uttalelsene hans «villedende».

– Han sa flere ganger at han alltid ønsket å betale. Han ville aldri betale, sier Maimane. (©NTB)

 

Saudi-Arabia vil godta produksjonsfrys med Iran

Lanserer nytt Lien-slips

Vil lage gigantfond som blir dobbelt så stort som Oljefondet

 

Se også på DNtv:

Dette er vårens sykkeltrender
Her er sesongens nyheter på terreng og landevei.
03:11
Publisert:
 

 

Se på DNtv:

Her er Model 3 - Teslas nye billigbil
Planen til selskapet er at el-bilen skal være så billig at den blir tilgjengelig for folk flest. Prisen i USA vil bli 35 000 dollar, men det er ennå ikke klart hvor mye den vil koste i Norge.
00:56
Publisert:

 

Hør DNs pokast Finansredaksjonen:

http://www.dn.no/nyheter/finans/2016/03/18/1122/Podcast/dnpodcast-finansredaksjonen) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.