Transportflyet som styrtet i Sør-Sudan onsdag, hadde ikke lov til å fly passasjerer, ifølge Sør-Sudans luftfartsmyndigheter.

Minst 37 mennesker omkom.

Kapteinen på det gamle flyet av typen Antonov AN-12 informerte kontrolltårnet på flyplassen i Juba om at det hadde tolv passasjerer og en besetning på seks før avgang, ifølge luftfartstilsynets Stephen Warikozi.

Bare et barn overlevde flystyrten, og det antas at det var flere personer om bord enn antallet piloten oppga. Warikozi sier flyet hadde kapasitet til å frakte 15,5 tonn og at lasten som var oppgitt i fraktlisten veide nettopp det.

Flyet krasjet i nærheten av Den hvite Nilen kort tid etter at det tok av fra Juba med kurs for oljefeltene i Paloich. Transportminister Kuong Dahnhier Gatluak sier torsdag at tallet på døde er bekreftet til 37 etter at likene og kroppsdelene var blitt telt opp på nytt på et sykehus.

FN-styrken i Sør-Sudan sier den har sendt dykkere for å lete i elva, samt ett ingeniørteam som bidrar i oppryddingsarbeidet.

Flyet, som var registrert i Tadsjikistan, ble bygget i 1971 og var ikke flygedyktig, ifølge produsenten Antonov.

Les også: 400 millioner er ikke løsningen

Økokrim har opprettet egen sak mot Lunder

GK henter sjef i Danmark

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?

Ville statsministeren satt seg inn i en Uber-drosje?
Statsminister Erna Solberg mener den nye delingsøkonomien er "spennende"
02:46
Publisert: