SV er blitt vant til å havne under sperregrensen på de månedlige partibarometrene. Nå havner de også helt i bunn på den årlige omdømmemålingen.

Bare 19 prosent av de spurte i Ipsos MMIs årlige omdømmemåling svarer ar de har et meget godt eller ganske godt totalinntrykk av SV. Bare 6 prosent svarer at de har et meget godt eller ganske godt inntrykk av at partiet får gjennomslag for sin politikk, skriver Dagsavisen.

– Ikke overaskende

– Det er dårligere enn vi ønsker, men det er ikke overraskende. Slike tall reflekterer meningsmålingene ganske godt, sier SV-leder Audun Lysbakken, som mener partiets omdømme på gjennomslag er ufortjent dårlig.

På den andre enden av skalaen ligger Arbeiderpartiet. Hele 63 prosent svarer at de har et meget godt eller ganske godt inntrykk av partiet totalt sett. Deretter følger Høyre med 57 prosent, Venstre med 28 prosent, Miljøpartiet De Grønne med 26 prosent og Høyres regjeringspartner Frp med 25 prosent.

Omdømmemålingen har blitt gjennomført siden 2004.

Les på DN.no nå:

Baksaas gir seg - og forlenger med Telenor

- Hong Kong er som en slagmark

Ikke fornøyd med 102 siders svar  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.