Tapet er i hovedsak knyttet til engasjementer innen shippingsegmentet, opplyses det i en melding torsdag.

Banken vil i tillegg regnskapsført gruppenedskrivninger på 68 millioner kroner i fjerde kvartal.

Sparebanken Vest tar videre netto avsetninger og tilbakeføringer i person- og bedriftsmarkedet med en samlet negativ effekt på totalt 11 millioner kroner.

Totale tapsavsetninger for kvartalet vil dermed påvirke bankens resultat negativt med 189 millioner kroner i fjerde kvartal. Nedskrivninger på utlån og garantier for 2013 blir 280 millioner kroner.

Risikoprofilen for bankens bedriftsmarkedsportefølje ventes å være på linje med det som ble rapport i tredje kvartal 2013. Avsetningsgraden er imidlertid økt.

Sparebanken Vest legger frem kvartalsrapporten for fjerde kvartal 6. februar 2014. Banken opplyser at øvrige resultatposter og kapitaloppbygging vil i hovedsak være i tråd med det som ble skissert i forbindelse med kvartalspresentasjon for tredje kvartal 2013.

Les også på DN.no i dag:
Overførte 800 mill. til ukjent Kypros-selskap
Hun tjener 80 mill. og er sjef for 278.000 ansatte
Betalte 1,5 millioner kroner over takst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.