Idag åpner bilutstillingen i Los Angeles, og en av verdenspremierene der borte er på den nye elektriske BMW i3 Concept Coupé.

Bilen er en tredørsversjon av BMWs nært forestående første helelektriske bil i den nye i-serien.

 

Motoriseringen er den samme som i BMW i3 Concept, altså en elektrisk motor utviklet av BMW selv som yter 170 hestekrefter, og har et maksimalt dreiemoment på 250 newtonmeter. Bilen er bakhjulsdreven, som en hver god BMW skal være.

Les også: Har det klikket for BMW?

 

Coupé-en er bredere og lavere enn den "vanlige" i3, men akselavstanden er den samme.

Et viktig punkt for elektriske biler er selvfølgelig hvor langt du kan kjøre på en lading. BMW i3 har en oppgitt rekkevidde på omkring 160 kilometer. BMW har også sin egen bildelingstjeneste, så om man trenger å kjøre lenger enn det elbilen går, kan man for eksempel låne en X3 for turen.

Nå er ikke BMW helt noviser når det gjelder elbiler, de har hatt testbiler rullende på veiene i flere år nå. Drivlinjen har også DN.no prøvd ut i den elektriske Mini E.

Les også: Elektrisk Minimalisme

BMW starter lanseringen av sine første elbiler i 2013, og første modell ut er den helelektriske i3, samt den ladbare superhybriden i8. Vi gleder oss!

 

Les også:

Denne superbilen er litt norsk

Bensinmotorens hevn

Her kan du gjøre et røverkjøp på bil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.