Ifølge rettighetsorganisasjonen Kobalt genererte strømmetjenesten Spotify i snitt 13 prosent høyere royalties til sine artister enn nedlastingstjenesten Itunes i Europa siste kvartal, skriver Business Insider.

Det er første gang en strømmetjeneste går forbi verdens største musikkbutikk i utbetalte royalties.

Strømmetjenester som Spotify vokser raskt, men det er et fall i salget av nedlastbar musikk som er den største grunnen til skiftet, mener Kobalt. Fra og med fjerde kvartal i 2013 har utbetalingene fra Itunes til artistene falt.

En strømmetjeneste er basert på at man betaler en fast pris for retten til å høre på musikk. Ved strømming spilles musikken av via en internettilkobling og blir ikke lagret på pc-en eller telefonen man spiller fra.

Europa størst

Europa er det stedet hvor strømming har kommet lengst. I en sammenligning mellom de to selskapene har maktbalansen endret seg fra 60 / 40 i Itunes favør til omtrent 45 / 55 i Spotifys favør i løpet av et halvt år i utbetalte royalties.

Les også:
Tinder-gründer fjernet fra sjefsstolen
Falske identiteter beskyttet av personvernregler
Last ned Visa-kortet til mobilen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.