Saken oppdateres

Den børsnoterte banken Sparebank 1 SR Bank fikk et resultat før skatt på 486 millioner kroner i årets andre kvartal, opplyser banken i en melding mandag.

Resultatet var svakere enn ventet. Analytikerne ventet i gjennomsnitt et resultat før skatt på 531 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Resultatoverraskelsen skyldes delvis at tapene var høyere enn ventet. Banken tok nedskrivninger på utlån og garantier på 305 millioner kroner, mens det var ventet tap på 207 millioner kroner, ifølge estimatene fra TDN Finans.

Banken forklarer tapene både med økte gruppevise nedskrivninger og individuelle tapsavsetninger. 275 millioner kroner i tap skyldes tre spesifikke engasjement innenfor oljeservicerelatert virksomhet, skriver TDN Finans og viser til opplysninger i kvartalsrapporten.

- Som en følge av mer krevende tider og en fortsatt lav oljepris har vi også for dette kvartalet valgt å øke de gruppevise nedskrivingene. Dette kvartalets individuelle tapsavsettinger skyldes delvis de rådende markedsforhold men også uforutsette hendelser. Jeg forventer at vi i løpet av de kommende kvartaler vil måtte foreta nedskrivinger på utlån som tilsvarer omtrent det nivå vi så langt i år har ført. Tett oppfølging av kunder og forebyggende arbeid er fortsatt viktige virkemidler for å kunne redusere fremtidige tap, sier konsernsjef Arne Austreid i Sparebank 1 SR Bank i en pressemelding onsdag.

I kvartalsrapporten opplyser banken at den tar høyde for mislighold og nedskrivninger på utlån på 700 til 900 millioner kroner i år. Dette er 200 millioner kroner mer enn banken så for seg i begynnelsen av året.

Banken begrunner de økte tapsestimatene med et vedvarende krevende marked innenfor oljeindustrien, ifølge TDN Finans.

 

 

Les også:

Trump: - Amerikanisme, ikke globalisme, vil være det mye mantraet

Uavhengig kandidat utfordrer Trump

Norwegian tar pilotene til lagmannsretten  

Les også DNs spesial: Hvordan rote bort en god ledelse på 14 dager.

Anbefalt fra DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

 
Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.