folkbord.png

Når bilagene fører seg selv

– De som ikke tar i bruk denne teknologien nå, vil bli løpt i fra.

PatriciaOlsson_Tet_b3.jpg

Patricia Olsson

virksomhetsleder i Tet

Hos økonomikonsernet Tet bruker de Xledger til å føre regnskap for kundene. Med kunstig intelligens går bokføringen automatisk.

– Vår jobb er nå å kvalitetssikre bilagene som føres. Når noe går galt skaper det trippelt manuelt arbeid, vi bruker derfor mye ressurser til å optimalisere prosesser og oppsett for stadig å forbedre flyten, sier Patricia Olsson, virksomhetsleder i Tet. 

Teknologien er fortsatt ikke perfekt. Men den er så god at Olsson forventer at den vil effektivisere driften vesentlig de neste årene. Flere prosesser vil kunne helautomatiseres, og mye vil systemet ta seg av på egen hånd. 

– Vi i Tet jobber nå for at våre ansatte skal være klare til å gå inn i andre typer roller. De typiske regnskapsførerne vil i enda større grad bli rådgivere – når teknologien feilfritt tar seg av transaksjonene, sier Patricia Olsson.

I dag bruker Tet også andre økonomisystemer. Men selskapet ser at Xledger som regel er det beste alternativet for kundene.

– Xledger er regnskapssystemet som har kommet lengst på automatisering og forenkling, fastslår Olsson - og legger til: 

– De som ikke tar i bruk denne typen teknologi nå, vil bli løpt i fra. For oss finnes det ikke noe alternativ, fastslår Olsson.


Klikk videre for å se hvordan Xledger digitaliserer virksomheter!

Les flere historier ved å bla med pilene over

Nysgjerrig på effekten av et skybasert forretningsystem?