Etter at næringskomiteen torsdag avga innstilling om eierskapsmeldingen er det klart at det er flertall på Stortinget for salg av en rekke statlige eiendeler.

– Ut ifra debatten som har vært om det statlige eierskapet, er det bemerkelsesverdig hvor mye regjeringen har fått gjennomslag for, sier Høyres næringspolitiske talsperson Gunnar Gundersen til NTB.

Lang rekke

Han viser til at regjeringen har fått grønt lys til nedsalg i Telenor, SAS, Entra, Mesta, Baneservice, Veterinærmedisinsk Oppdragssenter samt Ambita, tidligere Norsk Eiendomsinformasjon.

Arbeiderpartiet støtter kun et nedsalg i SAS og Veterinærmedisinsk Oppdragssenter.

– Norge trenger ikke kortsiktige engangsinntekter og spredning av eiendom på utenlandske hender, sier næringspolitisk talsperson Else-May Botten.

Les også: Frykter annen storeier i Telenor

Motstandere i mindretall

Et initiativ fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet om å stanse den pågående utredningen av en privatisering av Statskog, fikk ikke støtte fra noen av de andre partiene. Utredningen blir klar 1. mars og skal siden opp til behandling på Stortinget.

Les også:

Nedsalg i Statskog settes på vent  

  Stanser nedsalget i Kongsberg-gruppen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.