Statoil-anlegget In Salah i Algerie ble fredag morgen angrepet med raketter, melder selskapet.

- I dag morges cirka klokken 06:00 lokal tid ble In Salah Gas joint venturets anlegg på Krechba i Algerie truffet av eksplosiver avfyrt fra avstand, skriver Statoil i en pressemelding.

Statoil har tre ansatte på anlegget. Alle tre er uskadd og i sikkerhet, opplyser selskapet.

Økt ressursbruk

Helt siden terrorangrepet på et Statoil-anlegg i den algeriske byen In Amenas i 2013, har Statoil økt ressursbruken på sikkerhetsarbeid. Dette gjelder særlig områdene IS nå opererer i.

Statoil jobber nå med å få oversikt over situasjonen.

- Statoil har mobilisert sin beredskapsorganisasjon i Stavanger. Joint Venture organisasjonen i Hassi Messaoud har mobilisert sin beredskapsorganisasjon, opplyses det i pressemeldingen.

100 ansatte

Selskapet driver tørrgassfeltet In Salah sammen med BP og Algeries statlige olje- og gasselskap, Sonatrach.

Ifølge den algeriske avisen Dyalna, er det rundt 100 ansatte på anlegget, hvorav flere er utlendinger.

Avisen skriver at soldater fra den algeriske hæren grep raskt inn, og forhindret at angriperne tok seg inn på anlegget.

40 mennesker ble drept i forbindelse med denne internasjonale terrorhandlingen i In Amenas i 2013. Fem av disse var ansatt i Statoil.

DN har forløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra selskapet.

Etter det Utenriksdepartementet kjenner til har algeriske sikkerhetsstyrker kontroll over Statoils anlegg etter rakettangrepet i Algerie, skriver NTB.

- Vi er kjent med at det har vært et angrep, og etter det vi vet, så har algerisk sikkerhetspersonell kontroll over anlegget nå, sier kommunikasjonsrådgiver Ane H. Lunde i UD til nyhetsbyrået. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Kjos inn i Morgan Kane-selskap

Orkla selger seg ut av svensk selskap

Han er Statoils dyreste mann