Statoils nedbemanning førte til kutt i 680 stillinger i administrasjonen ifjor.

Samtidig vokste antall ansatte i Statoil-konsernet med 406 stillinger ifjor, skriver Stavanger Aftenblad.

Samlet var det ved utgangen av 2013 i alt 25.535 ansatte i Statoil verden over. Tallene har avisen hentet fra Statoils årsrapport.

Antallet fast ansatte økte med 37, til 23.413 ansatte verden over. I utlandet økte antallet fast ansatte med 47, slik at det reelt sett var en nedgang i antallet fast ansatte i Norge på ti stillinger.

Statoil statistikk skiller mellom fast ansatte, totalt antall ansatte og innleide.

- Ikke en én til én sammenheng

Informasjonsdirektør i Statoil, Jannik Lindbæk jr., sier at det ikke er noen motsetning mellom det å oppbemanne i noen deler av organisasjonen og nedbemanne i andre.

– Det grunnleggende er at Statoil fortsatt skal vokse og utvikle seg. Vi fortsetter å holde investeringene på et rekordhøyt nivå. Samtidig må vi få mer ut av investeringene våre og spare kostnader. Derfor har vi innenfor noen områder sett behov for å nedskalere bemanningen slik vi har gjort i stab- og støttefunksjonene, sier Lindbæk.

– Mens i andre deler av organisasjonen kan det være behov for vekst, for eksempel flere ingeniører. Derfor er det ikke en én til én sammenheng mellom oppbemanning og nedbemanning.

Lindbæk opplyser at nedbemanningene i stab- og støttefunksjonene ennå ikke har nådd full effekt i organisasjonen. Full effekt vil ikke være synlig før i årsrapporten for 2014. Statoil skal spare over 30 milliarder kroner fram til 2016. Deretter skal de årlige utgiftene ned med 8 milliarder.

Les også: Statoil-ansatte mener Helge Lund må gå av


470 stillinger kuttes etter Statoil-sparing

Dropper kaffekutt, nøyer seg med peanøtter

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.